MENIU

3 idei de reţete de mic dejun pentru cei mici. Te vor adora pentru ele

3 idei de reţete de mic dejun pentru cei mici. Te vor adora pentru ele

Atunci când nu mai ştii ce să pregăteşti pentru cei mici, când îţi doreşti ceva sănătos şi în acelaşi timp delicios pentru cei mai tineri din familie, iată câteva idei pentru un mic dejun absolut delicios. 

1. Clătite cu sos de căşuni 

Ingrediente

4 ouă

1 l lapte

300 g făină

Pentru sos

250 g căpşuni proaspete

100 g smântână lichidă

2 linguri de frişcă

Mod de preparare

Se amestecă ouăle, laptele şi făina pentru compoziţia de clătite. Se mai adaugă făină dacă este prea subţire compoziţia. Se coc clătitele.

Pentru sos se pun toate ingredientele într-un mixer şi se amestecă până se omogenizează. Se toană cantitatea dorită pe fiecare clătită.

2. Quinoa cu mango şi nucă de cocos

Ingrediente

100 g de quinoa bine spălată

300 g lapte de cocos

O banană tăiată felii subţiri

Sare

200 g mango tăiat mărunt

90 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Într-un vas se pun la fiert quinoa, laptele de cocos şi feliile de banane. Se lasă să fiarbă, apoi se dă focul mai mic şi se acoperă. Se mai lasă 15-20 de minute, amestecându-se din când în când. Apoi, se ia de pe foc şi se pune în două borcane. Se acoperă cu mango şi fulgi de cocos. 

3. Brioşe cu ouă şi mozzarella

Ingrediente

5 ouă mari

1 cană de lapte

200 g mozzarella sau brânză cheddar răzuite

Sare

Piper

100 g broccoli

200 g ciabatta

Mod de preparare

Într-un vas mare se bat ouăle, brânza, laptele, sare şi piperul. Broccoli se rupe în bucăţi mici. Pâine se taie cubuleţe. Broccoli şi pâinea se adaugă în amestecul de ouă şi brânză. Ungeţi cu unt sau ulei 4 forme de brioşe. Se toarnă compoziţia şi se acoperă cu folie de plastic. Se dă la rece peste noapte.

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 grade Celsius. Se scoate folia şi tava se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte după 5 minute.

 

Sursa