MENIU

3 adulți și 2 copii, uciși de o furtună violentă, în Austria. Autoritățile, în ALERTĂ

Furtună - imagine de arhivă

O furtună violentă a provocat, joi, moartea a cinci persoane, printre care și doi copii, în Austria. Alte zece persoane au fost rănite, potrivit agenţiei austriece APA.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui copac în landul Austria Inferioară (est), iar doi copii au murit în Carintia (sud), relatează sursa citată, potrivit Agerpres. 

Copiii, cu vârste între cinci şi opt ani, şi persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carintia când mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină de rafalele de vânt puternice, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii din acest land austriac.

Tragedia provocată de furtună a fost confirmată și de cancelarul austriac. Karl Nehammer a scris pe Twitter că "furtunile puternice de joi, din Carintia, au provocat moartea a doi copii şi au provocat rănirea gravă a altor persoane"

Austria se confruntă în prezent cu un val de căldură, iar autorităţile au avertizat cu privire la formarea de furtuni. Potrivit experţilor, schimbările climatice cresc frecvenţa şi intensitatea valurilor de căldură şi a altor fenomene meteorologice extreme, mai art[ sursa citată.