MENIU

Avalanşă în Munţii Vrancei. O femeie, găsită moartă. Ceilalţi turişti sunt în siguranţă

Un grup de turişti a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei. O femeie a dispărut sub zăpadă, ulterior turista fiind găsită moartă.

Femeia dispărută a fost găsită moartă. "Este o veste tristă", a afirmat la Realitatea TV primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu. Acesta a adăugat că s-a intervenit cu s-a putut. 

Potrivit salvamontiștilor, o bucată masivă de zăpadă de pe un versant împădurit s-a desprins. Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, dar unul a fost scos imediat. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, a declarat, pentru Mediafax, că femeia a fost găsită în albia râului Tişiţa. Potrivit acesteia, ceilalţi turişti sunt în siguranţă.

 

 

Șeful Salvamont Vrancea, Laurențiu Mocanu, a declarat pentru Monitorul de Vrancea că aproximativ 60 de persoane, din București și din Vrancea, ar fi plecat astăzi (sâmbătă) în drumeție pe Cheile Tișiței, excursia fiind organizată pe Facebook. Grupul s-a împărțit în două, primul fiind însoțit de patru persoane de la Salvamont. Din cel de-al doilea grup, care a plecat pe traseu mai târziu, făceau parte două femei, care au și fost surprinse de avalanșă. Una dintre ele a fost îngropată în zăpadă, cealaltă a rămas la suprafață, fiind repede găsită și salvată.

„Noi am găsit săptămâna trecută pe Facebook anunțul despre organizarea evenimentului. Nu erau obligați să ne anunțe pe noi, ci pe jandarmi, lucru pe care l-au făcut. Este vorba de un grup de mai multe persoane, din București și din Vrancea. 27 de persoane au plecat pe traseu și am trimis o echipă de 4 persoane cu ei. Două femei au plecat mai târziu, ele fiind surprinse de avalanșă. Una dintre ele a fost găsită deasupra zăpezii, fiind în afara oricărui pericol, cealaltă a fost prinsă sub zăpadă“, a declarat Laurențiu Mocanu.

29 de oameni au rămas blocați în zăpadă în zona Cheile Tișiței, judeţul Vrancea. Jandarmii, salvamontișii, dar și salvatorii ISU au plecat în căutarea turiștilor. În plus, o femeie care făcea parte din acest grup a fost surprinsă de o avalansă, acestea fiind găsită moartă sub zăpadă.

Conform informaţiilor disponibile, o femeie din Focşani a fost surpinsă de avalansă, în staţiunea montană Lepşă, din Munţii Vrancei. Femeia se afla cu grupul de persoane blocaţi în zona Cheile Tişiţei.

Femeia dispărută este căutată la momentul de faţă de către pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, dar şi de salvatorii montani din zonă.

Conform primarului comunei Tulnici, Aurel Boțu, zona este inaccesibilă auto, motiv pentru care salvatorii au plecat pe jos, având de parcurs câțiva kilometri până la locul indicat. De asemenea surse din poliție indică persoana surprinsă de avalanşă  ca fiind o femeie.