MENIU

27 octombrie: Bilanțul global de coronavirus, tot mai alarmant. Aproape 44 de milioane de infectări din decembrie și până astăzi

coronavirus bilant mondial

Lupta cu coronavirusul continuă la nivel mondial, mai mult de 43,8 milioane de oamenii luând contact cu boala din decembrie și până astăzi. Din păcate, 1.165.104 persoane își pierduseră viața în lupta cu SARS-COV-2 până astăzi, conform datelor transmise de Worldometer. Rata de vindecare pentru virusul din China se află la un procent de peste 70%, 32 de milioane de oameni reușind să treacă peste COVID-19.

Cele mai afectate țări sunt în continuare Statele Unite ale Americii (aproape 9 milioane de infectări și 231.045 de morți), India (se apropie de 8 milioane de infectări, 119.535 de persoane din această țară pierzând lupta cu cumplita pandemie) și Brazilia (5,4 milioane de infectări și157.451 de decese). Din punctul de vedere al ratei deceselor, cele mai îngrijorătoare situații regăsim în Peru (1.033 decese la un milion de locuitori), Belgia (939 decese la un milion de locuitori) și Spania (749 de decese la un milion de locuitori). Datele sunt oferite de portalul worldometers.info.

Coronavirus, țările unde se testează cel mai mult

Există și vești bune de pe frontul coronavirus. Și aici vorbim de statele care testează cel mai mult incidența virusului. Astfel, în China s-au realizat până în prezent 160 de milioane de teste, în SUA puțin peste 134 de milioane, în timp ce în India s-a trecut de puțin timp de borna celor 100 de milioane de teste. Rusia și Marea Britanie testează și ele bine, Moscova putându-se lăuda cu 58 de milioane de teste efectuate, în timp de Londra cu 32 de milioane.

Mai multe articole despre:
bilant epidemie covid