MENIU

24 de copii, blocaţi în Parcul Naţional Ceahlăul, au fost recuperați de salvatori

Un grup de 24 de copii a rămas blocat în zona cascadei Duruitoarea, din masivul Ceahlău, fiind solicitată intervenţia salvamontiştilor din judeţul Neamţ.

Echipele de salvare au ajuns la elevi. Copiii vor fi coborâţi pe un alt traseu. Elevii sunt veniţi din judeţul Vaslui şi au 15-16 ani.

"Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ solicitaţi să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea, traseul fiind afectat şi blocat de torentele de apă formate după ploile puternice de azi noapte", se arată pe pagina de facebook a Salvamont România.

UPDATE: 

Acțiunea de recuperare a grupului de copii s-a finalizat cu succes acum cateva minute (în jurul orei 14:30) grupul fiind însoțit de echipajul salvamont până în Stațiunea Durău. – informează Salvamont Neamț.
Cei 24 de copii din Vaslui si cadrele didactice au urcat pe un traseu in Masivul Ceahlau ( zona Cascada Duruitoarea) si au coboarat pe altul.

In jurul altitudinii de 1100m s-au blocat la traversarea unui torent si au luat decizia corecta sa solicite asistenta salvamont.

Au fost scosi din zona si condusi pe o ruta nemarcata dar mult mai sigura pana in Statiunea Durau. – spun salvamontiștii nemțeni.

Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care să necesite acordarea primului ajutor.

Mai multe articole despre:
blocaţi 24 de copii