MENIU

24 000 de furturi în Bucureşti, în 2017. Care este sectorul cu cele mai multe infracţiuni

Fie că este vorba de furturi din locuinţe sau din curţi, de tâlhării pe stradă sau de furturi din societăţi comerciale, în București statisticile sunt îngrijorătoare. Douăzeci şi patru de mii de furturi au fost înregistrate anul trecut în Capitală, iar un sector conduce detaşat topul infracţionalităţii. Și vorbim doar despre cazurile în care s-a deschis un dosar penal, pentru că în multe situaţii victimele aleg să nu depună plângere. În plus, infracţiunile de lovire şi faptele cu violenţă sunt în creştere. 

În topul infracțiunilor comise în Capitală, pe primele locuri se află furturile, amenințările și tâlhăriile. Numai anul trecut, oamenii legii au avut de înregistrat peste 24 de mii de dosare pentru furt, cele mai multe din societăți comerciale. Dintre acestea peste 70 la sută sunt în continuare cu autor necunoscut.

Cel mai mult se fură chiar din Centrul Bucureștiului, așadar peste 3 000 de furturi au fost înregistrate în sectorul 3 al Capitalei, pe locul doi se află sectorul 2, iar pe locul 3 sectorul 6 . În schimb, atunci când vorbim de tâlhării, aflăm că sectorul 2 este campion la această infracțiune cu 121 de astfel de fapte, 99 în sectorul 5 și 97 în sectorul 3.

În total, peste 600 de astfel de dosare au fost înregistrate anul trecut la Poliție. De asemenea, cifrele pentru infracțiunile de lovire și amenintare sunt cu adevărat îngrijorătoare. Au crescut față de anul precedent cu 3,9 la sută. Așadar, în evidențele polițiștilor, s-au adunat aproape 8 000  de dosare pentru astfel de fapte.

La care , din nou sectorul 3 este fruntaș, de data aceasta cu 1.720 de fapte. De altfel vedem că și sectoarele 5 și 6 nu s-au lăsat mai prejos și au peste 1000 de fapte. Un număr mult mai mare față de anii precedenți. Autoritățile spun că este posibil ca până acum victimele unor astfel de agresiuni nu ajungeau să depună plângeri,  de multe ori fie se împăcau cu agresorii fie treceau peste cele întâmplate .