MENIU

Carmen Dan, ironică cu Iohannis: Nu îmi dau demisia "nici imediat, nici imediat"

Carmen Dan, declarații de presă după ce Iohannis s-a cerut demiterea ei

Carmen Dan, fosta secretară pusă de Liviu Dragnea la șefia MAI, nu se dă dusă ușor de la conducerea Internelor, deși președintele Iohannis i-a cerut în mod explicit demiterea "imediată", iar o parte din baronii PSD au încercat să forțeze eliminarea lui Dan. "Îl anunț pe președinte că nu mă intimidează", a precizat Dan, "Iohannis are o idee fixă, nu îmi dau demisia nici imediat, nici imediat".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a susținut, miercuri de la ora 21,00, o declaraţie de presă la sediul MAI, anunţă Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Centrului de presă al MAI.

Carmen Dan a declarat tranșant că nu își prezintă demisia și a ținut să prezinte "câteva motive pentru care cererea de demitere venită de la Cotroceni este nejustificată".

Între aceste motive a enumerat faptul că MAI a asigurat în condiții de siguranță organizarea alegerilor în plan național, "adică în țară, de aceea este minister de Interne".

Carmen Dan: Are cineva date că votul din 26 mai a fost fraudat? Să înțelegem că PNL a câștigat alegeri fraudate? Sincopele din procesul de votare tot MAI le-a sesizat public, cele privind funcționarea tabletelor și "modul în care acestea sesizau în mod eronat situații cu privire la un posibil vot multiplu".

Carmen Dan a declarat că va prezenta premierului joi o analiză cu privire la procesul electoral de duminică.

"Nu e o surpriză pentru nimeni că îmi cere demisia. Nu e prima dată, e o idee fixă, de notorietate a dânsului. Nu mă intimideaza nici dacă amenințările sunt dublate de riscul unor dosare penale. O demisie din funcție o voi depune numai când partidul mi-o va cere. Am discutat azi cu doamna prim-ministru și mă văd nevoită să-l dezmăgesc pe Klaus Iohannis. Nu mi dau demisia nici imediat, nici imediat", a declarat Carmen Dan.

Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de organizarea alegerilor atât în diaspora, cât și în România și a cerut demiterea imediată a lui Teodor Meleșcanu și Carmen Dan.

"Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost trebuie să plătească cu funcția lor. Fiindcă nu știu să demisioneze, cer demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat", a transmis președintele Klaus Iohannis.

Carmen Dan a fost chemată pentru a doua oară în aceeași zi la Palatul Victoria, după anunțul președintelui Iohannis cu privire la cererea de demitere a ministrului de Interne.

Potrivit unor surse politice, premierul Viorica Dăncilă i-ar fi cerut demisia lui Carmen Dan, una dintre cele mai apropiate persoane de Liviu Dragnea. Ulterior, această informație a fost pusă sub semnul întrebării, iar surse guvernamentale citate de Realitatea TV au precizat că Dăncilă i-a cerut ministrului de Interne o analiză pe modul în care a decurs votul din 26 mai.

Atât premierul, cât și Carmen Dan au părăsit sediul Guvernului în jurul orei 18,30, transmite Realitatea TV.

Carmen Dan ar fi transmis unui jurnalist apropiat, Victor Ciutacu, că nu intenționează să demisioneze: "Nu stăm în genunchi, nici eu, nici partidul, în fața lui Klaus Iohannis. Nu am de gând să demisionez", a fost mesajul pe care Carmen Dan l-ar fi trasmis.

Mesajul polițiștilor pentru Carmen Dan: E timpul să pleci acasă!

Lista scandalurilor care au avut-o în centru pe Carmen Dan (în ordine invers cronologică):

- Ultimul cadou pentru Liviu Dragnea: modul preferențial în care șeful PSD a fost dus la Rahova (27 mai)

- Primul oraș cu parolă din istoria României - la mitingul PSD din Târgoviște (19 mai)

- Carmen Dan a cerut ANCHETAREA protestatarilor anti-PSD din campania electorală (14 mai)

- Scandal la vârful DGA: Acuzațiile formulate de șeful Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță, la adresa ministrului de Interne - aprilie 2019

- Fostul premier Mihai Tudose o acuză pe Carmen Dan că l-a mințit în Guvern. "Minte Carmen Dan. Nu se poate ca un ministru de interne, membru CSAT, să îl mintă pe premier", a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV - aprilie 2019

- Carmen Dan i-a criticat pe magistrații care protestau împotriva schimbărilor agresive din justiție: "Sunt primii care încalcă legea" - februarie 2019

- În decembrie 2018, Ministrul Afacerilor Interne a susținut că o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale este necesară și nu reprezintă "un lucru rău"

- Carmen Dan a fost acuzată de mai multe ori că ar fi încercat să mistifice date şi informaţii legate de evenimentele din 10 august 2018, mai ales în ceea ce priveşte intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva unor manifestanţi paşnici.

Carmen Dan a fost acuzată direct de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu (care s-a autodenunțat că a mințit în fața procurorilor) că în seara zilei de 10 august  a acţionat cum îi cerea Liviu Dragnea, nu cum ar fi cerut-o desfăşurarea evenimentelor.

"Sunt singurul care ştie cum s-au organizat Dragnea şi Carmen Dan pe 10 august"

Știre în curs de actualizare

 

Mai multe articole despre:
carmen dan