MENIU

2015 ar putea fi cel mai bun an de după criză pentru piaţa imobiliară

<p>Izolare termică pentru 6.000 de apartamente</p>

Analiştii spun că evoluţia din ultimul an a acestui sector, semnalele pozitive din partea băncilor şi autorităţilor, dar şi creşterea încrederii populaţiei în investiţii imobiliare sunt principalele argumente pentru optimismul dezvoltatorilor.

Specialiştii din sectorul imobiliar sunt de părere că anul 2015 va fi unul al stabilizării, al maturizării pieţei şi al unor creşteri ponderate pe anumite sectoare ale activităţii de pe piaţa imobiliară. Acest suflu nou la nivel local este susţinut de modul în care au evoluat lucrurile în 2014, scrie Businessmagazin.ro.

România a ocupat locul patru în topul investiţiilor din Europa Centrală şi de Est. Activitatea pieţei imobiliare per total a fost mai intensă decât cea a anului precedent - volumul de investiţii s-a ridicat în 2014 la circa 2 miliarde de euro. Specialistii sistin ca dezvoltările imobiliare au fost reluate şi sunt mult mai bine conectate la cererea şi necesităţile pieţei, băncile arată din nou un apetit în creştere pentru creditarea clientului final, în timp ce clienţii se dovedesc a fi mult mai informaţi şi mai atenţi în privinţa alegerii imobiliare pe care o fac.

Şi statisticile confirmă optimismul dezvoltatorilor şi al investitorilor. Potrivit INS, în 2014, numărul locuinţelor noi livrate a crescut la 45 de mii, iar unii consultanşi susţin că acest lucru înseamnă o creştere cu circa 50%. Semnale pozitive au venit şi din tranzacţiile încheiate, care au ajuns anul trecut la circa opt sute de mii, cu 50 de mii peste nivelul anului 2013.

Mai multe articole despre:
România vânzări imobile sector imobiliar