MENIU

200.000 de români au venit în țară. Tătaru: ”Sunt oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a atenționat că ne apropiem de scenariul 4 elaborat de autorități pentru epidemia de coronavirus datorat și numărului mare de români întorși din zonele de risc.

Ministrul Sănătății a reiterat că vârful epidemiei din România ar fi așteptat în a doua jumătate a lunii aprilie, atunci când am putea vedea diagnosticate oficial cu Covid-19 în jur de 10.000 de persoane. ”Creșterea cifrelor ar putea fi determinată și de faptul că până acum s-au întors din străinătate în țară în jur de 200.000 de români, dar până de Paște sunt așteptați încă să sosească încă pe atâția”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a avut un mesaj către acei români care vin în țară și sunt tentați să plece din carantină: „Sunt niște oameni care au venit de frică, dar ajunși aici bravează. Sunt niște oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-și respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii lor și pentru toți cei din jurul lor”.

Nelu Tătaru a explicat la Realitatea PLUS că Scenariul 4 implică tratarea unor cazuri ușoare de boală la domiciliu, urmând ca doar cazurile severe să fie internate la boli infecțioase, iar cele critice la terapie intensivă. Totodată se va schimba și metodologia de testare. Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Este luat în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii de coronavirus. 

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus