MENIU

20 de milioane de britanici s-au vaccinat împotriva Covid. Țara se confruntă cu un val agresiv de infectări

Autoritățile le mulțumesc britanicilor care se vaccinează

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că bilanțul vaccinărilor împotriva noului coronavirus a depășit 20 de milioane. Oficialul britanic le-a mulțumit cetățenilor care au optat pentru imunizare. 

”Sunt absolut încântat că peste 20 de milioane de persoane au fost vaccinate în Regatul Unit”, a spus Hancock duminică, într-un videoclip postat pe Twitter.

Ministrul Sănătății le-a mulțumit britanicilor care s-au vaccinat. ”Știm cu tot mai multă siguranţă că vaccinul vă protejează, vă protejează comunitatea şi este, de asemenea, calea de ieşire pentru noi toţi. Mai este drum lung de parcurs, dar facem paşi mari”, a adăugat oficialul de la Londra. 

Cele 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin. Numărul celor care au primit și rapelul nu a fost făcut public de Hancock, dar, potrivit datelor oficiale de vineri, au fost administrate peste 768.810 doze.

Autoritățile britanice mizează pe vaccinare pentru a putea renunța la carantina impusă în ianuarie, după apariția noii tulpini a coronavirusului, care este mult mai contagioasă. 

De la debutul epidemiei, țara a înregistrat peste 4,1 milioane de cazuri Covid-19. Marea Britanie ocupă primul loc în Europa în privința deceselor - peste 122.850.