MENIU

5 morți, în nord-vestul Italiei: inundațiile fac ravagii. ALERTĂ DE COD ROȘU: ce a fost sfătuită populația să facă

Inundații în regiunea Emilia Romagna (Italia)/ Profimedia

Alertă într-o regiune din nord-vestul Italiei din cauza precipitațiilor abundente care au produs inundații. Mii de persoane sunt strămutate din regiunea Emilia Romagna, circulația trenurilor a fost oprită, iar cursurile sunt suspendate din cauza ploilor din ultimele zile. Municipalitatea din Bologna a anunțat cod roșu de alertă,în condițiile în care ploile continuă și astăzi. Până în prezent au fost raportate cinci persoane decedate din cauza inundaților. 

Situația din Emilia Romagna, regiune din nord-estul Italiei, este din ce în ce mai dramatică din cauza situației de urgență cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile care a afectat și regiunile învecinate, informează Agenția italiană de știri, ANSA preluată de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, în timpul nopții de marți spre miercuri au avut loc noi inundații, apa invadând drumurile și casele din mai multe orașe.

Operațiunile de salvare sunt dificile, iar locuitorii sunt rugați să urce la etajele superioare ale caselor lor. Bilanțul este dramatic, cu două victime și mai multe sunt date dispărute.

Mii de oameni au fost evacuați în urma structurilor inundate și a râurilor inundate sau revărsate, care au ieșit din matcă, relatează Corriere della Sera.

În Cesena, oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, așteptând să fie duși în siguranță de elicoptere. La Forlì, primarul a anunțat „cea mai gravă situație de până acum”.

Școlile au fost închise și miercuri, 17 mai, la Bologna și în celelalte municipalități afectate de inundații.