MENIU

2 membri ai Familiei Regale n-au voie să poarte uniforma militară la înmormântarea Reginei. Unul este chiar prințul Harry

Doi dintre membrii Familiei Regale britanice nu au voie să poarte uniforma militară la ceremoniile funerare, așa cum cere protocolul. Unul dintre ei este chiar prințul Harry, băiatul cel mic al Regelui Charles al III-lea.  Cel de-al doilea este chiar fratele mai mic al Regelui.

Prințul Andrew, fratele mai mic al lui Charles, a pierdut dreptul de a fi implicat în angajamente publice oficiale în numele Casei Regale, chiar la începutul acestui an, ca urmare a implicării sale într-un uriaș scandal sexual, despre care presa britanică susține că ar fi fost rezolvat în afara justiție, prin plata unor sume de ordinul milioanelor. Potrivit BBC, Andrew a pierdut titlurile militare și, potrivit surselor de la Palat, chiar dreptul la apelativul nobiliar de "Alteța Sa regală - His Royal Highness".

Din acest motiv, de-a lungul ceremoniilor funerare, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea va purta un costum negru. Potrivit The Guardian, s-ar fi făcut demersuri ca la ceremonia propriu-zisă a înmormântării, lui Andrew, care este veteran al războiului din Insulele Falkland, să-i fie totuși permis să poarte uniforma militară.

Nici prințul Harry, fiul cel mic al Regelui, nu are dreptul la uniformă, după decizia sa și a soției sale Meghan de a se retrage din monarhia britanică, în 2020.

De altfel, nici Regina Elisabeta a II-a nu i-a lăsat pe cei 2, Harry și Andrew, să apară în balconul Palatul Buckingham, la ceremoniile prilejuite de Jubileul de Platină, din iunie anul acesta, care au marcat 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a.

Mai multe articole despre:
regina printul harry chales meghan