MENIU

2 femei, condamnate la moarte în Iran, pentru „corupere pământească”. Acuzația, contestată de organizații internaționale

2 femei au fost condamnate la moarte în Iran sub acuzația de „corupere pământească" și trafic de persoane, a anunțat agenția oficială de presă iraniană IRNA. Anunțul vine pe fondul unei polemici legate de adevăratul motiv al condamnării, mai multe grupuri grupurile de apărare a drepturilor omului afirmând că singura "vină" a celor 2 este că sunt activiste pentru drepturile minorităților sexuale.

„Contrar știrilor publicate online, condamnatele au înșelat și au traficat tinere femei și fete în afara țării, promițându-le oportunități educaționale și de muncă, ceea ce a dus la sinuciderea mai multor victime", a precizat IRNA, citată de Reuters.

„Corupere pământească" este un termen pe care autoritățile iraniene îl folosesc pentru a se referi la o gamă largă de infracțiuni, inclusiv la cele legate de morala islamică.

 

În martie, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a descris homosexualitatea ca făcând parte dintr-o „deprivare morală" răspândită în civilizația occidentală.

Grupurile occidentale pentru drepturile omului au criticat adesea Iranul pentru modul în care tratează problemele LGBT. Conform sistemului juridic iranian, actele homosexuale pot fi pedepsite cu pedeapsa cu moartea.

Mai multe articole despre:
condamnare moarte iran femei condamnate lgbt