MENIU

19 ani de la momentul 11 Septembrie 2001. Ambasadorul SUA la București, despre lupta împotriva dușmanilor libertății

adrian zuckerman

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a vorbit, vineri, în cadrul unei ceremonii restrânse, despre atacurile de la 11 septembrie ce au avut loc în urmă cu 19 ani şi a evocat curajul salvatorilor şi hotărârea ţării sale de a învinge "duşmanii libertăţii", scrie AGERPRES.

"De la sosirea mea, în decembrie anul trecut, am experimentat împreună multe premiere şi acum stăm aici împreună pentru a marca prima noastră comemorare a evenimentelor de la 11 septembrie 2001, o zi pe care lumea nu o va uita niciodată", a spus diplomatul, potrivit unui discurs transmis de Ambasada SUA la Bucureşti.

El a mărturisit că pentru el "ziua de 11 septembrie va reprezenta nu numai o mare pierdere, ci şi o zi de reflecţie despre curajul şi hotărârea poporului american, de la familiile victimelor la pompierii, poliţiştii, personalul de intervenţie în situaţii de urgenţă şi bărbaţii şi femeile curajoase în uniformă".

Adrian Zuckerman: "Aceasta este o zi de doliu şi amintire, precum şi o zi de inspiraţie. Ceea ce s-a întâmplat acum 19 ani nu ar trebui să se mai întâmple niciodată. (...) Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii şi vom continua să îi vânăm pe cei care ar aduce violenţa în ţara noastră. Nu avem de ales, dacă vrem dreptate pentru acele vieţi pe care ni le-au furat şi dacă dorim să lăsăm o lume mai paşnică pentru copiii şi nepoţii noştri. Duşmanii noştri au reuşit să ne fure pe cei dragi şi pacea noastră, dar au reuşit, de asemenea, să arate lumii, din nou, că cei din echipele de intervenţie sunt printre cele mai curajoase şi altruiste persoane, că nu există un prieten mai bun şi niciun duşman mai de temut decât armata noastră şi că, deşi căutăm pacea, nu vom fi victimizaţi sau ţinuţi ostatici de actori maligni." 

Mai multe articole despre:
11 septembrie 2001