MENIU

162 de români repatriați din Spania cu ajutorul autorităților de la București

avion tarom

162 de români aflați pe teritoriul Regatului Spaniei au revenit în țară cu ajutorul autorităților. Printre cei repatriați se află persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea, precum și două cazuri medicale.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 162 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de compania TAROM, pe ruta București-Malaga-București. De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Malaga, a fost facilitată repatrierea și pentru 6 cetățeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum și pentru 3 cetățeni români rezidenți în acest stat.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate, se spune în cominicatul oficial.

Mai multe articole despre:
spania romania virus covid