MENIU

16 hoți români, arestați în Austria. Furturi de cupru de peste un sfert de milion de euro

Sursa foto: Arhivă

16 bărbați de origine română au fost arestați în Austria, după ce au comis furturi cu un prejudiciu total de un sfert de milion de euro.. 

Bărbații sunt acuzați de un total de 24 de spargeri, cu pagube totale de 250.000 de euro.

Potrivit polițiștilor, au fost jefuite 35 de tone de material de cupru. Cei mai mulți dintre suspecți, toți de origine română, și-au recunoscut fapta, informează stiridiaspora.ro.

Prima bandă de hoți a fost prinsă în flagrant delict pe 7 iunie, când a fost observată în timpul unei spargeri, în urma unei sesizări. Aceștia au distrus gardul unui sit industrial și au furat mai multe tone de cablu de cupru și alte materiale.

Mai mult, hoții au sosit chiar și cu două camionete pentru a transporta bunurile furate. 11 bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani au fost arestați în Viena-Liesing. Un alt complice de 37 de ani a fost reținut trei zile mai târziu.

Principalul autor, despre care se spune că ar fi acționat în calitate de organizator, a fost, în cele din urmă, arestat la Pisa, în Italia, la data de 15 iunie, prin intermediul unui mandat european de arestare. Banda a funcționat din februarie până la destrămarea ei în iunie.

Prin intermediul investigațiilor primei bande, criminaliștii au dat apoi peste o altă grupare de infractori români, în luna august. Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 46 de ani, erau activi din luna iulie. În noaptea de 11 august, aceștia au fost observați în timpul a trei spargeri, când au furat cabluri de catenară, baterii de mașină, dar și cupru.

Când au ajuns la apartamentul lor din Liesing, au fost arestați, fiind acuzați de 12 spargeri. Ar fi furat aproximativ patru tone de cupru.

Mai multe articole despre:
hoti romani austria arest furturi