MENIU

15 persoane, audiate într-un dosar de trafic de droguri: un bărbat, arestat preventiv. Ce au DESCOPERIT procurorii la percheziții

DIICOT - imagine de arhivă

Peocurorii DIICOT au audiat, luni, 15 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate într-un dosar de trafic de droguri. În același dosar, un bărbat a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, informează DIICOT, într-un comunicat de presă.

"La data de 05.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată", se arată în comunicatul citat.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut că, începând cu luna mai 2022, inculpatul a comercializat diferite cantități de cocaină consumatorilor din județul Prahova.

În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Prahova au fost descoperite și ridicate 71 de punguțe din material plastic conținând cocaină, 9 comprimate Xanax, suma de 9.100 de lei, un pistol cu gaz neletal, 15 cartușe de manevră și 2 telefoane mobile.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au fost conduse în vederea audierii 15 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

La data 05.08.2022 inculpatul a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.