MENIU

15 migranţi depistaţi de poliţişti în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmii, au depistat, în ultimele 12 de ore, 15 migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia, în România.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.20, un poliţist de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, a observat, la aproximativ 300 metri de frontiera cu Serbia, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp.

”Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în vegetaţia din zonă, în apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (8 barbati, o femeie şi 2 copii) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată într-un comunicat publicat vineri de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Persoanele nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar copiii, cateva luni şi celalalt, doi ani.

De asemenea, persoanele adulte au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei, conform news.ro.

Totodată, vineri dimineaţa, în jurul orei 8.00, poliţiştii de frontieră de la Sannicolau Mare au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Colonia Bulgară, patru persoane, o familie de cetăţeni irakieni formată din doi adulţi şi doi copii, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Grupul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Mai multe articole despre:
poliţişti frontieră