MENIU

14 medici de la Spitalul Judeţean Vaslui au câştigat în instanţă sporuri de 600.000 de lei

<p>Primul proces se va judeca &icirc;n iunie</p>

Un număr de 14 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Vaslui au de încasat peste 600.000 de lei de la unitatea medicală, sumă care reprezintă sporul de risc de 50 la sută câştigat în instanţă şi care s-a aplicat retroactiv pe o perioadă de trei ani.

Instanţa a stabilit că Spitalul Judeţean din Vaslui trebuie să plătească peste 600.000 de lei către 14 medici de Chirurgie generală şi pediatrică, Oftamologie, ORL şi Ortopedie care nu şi-au primit sporul de risc acordat personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în sala de operaţie.

Suma totală care trebuie achitată de unitatea medicală a fost stabilită de instanţa de judecată prin sentinţe definitive şi irevocabile, după ce medicii au dat în judecată Spitalul Judeţean din Vaslui.

"Cei 600.000 de lei obţinuţi în instanţă de medici nu vor fi achitaţi toţi odată. Legislaţia în vigoare ne obligă să plătim procentual sumele câştigate ca sporuri, într-un interval de cinci ani. De exemplu, anul acesta trebuie să achităm 10 la sută pentru fiecare din cei 14 medici. Vă daţi seama ce ar fi însemnat pentru un spital de mărimea celui din Vaslui să plătească într-o singură tranşă o sumă atât de mare", a declarat, luni, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Sporul de risc acordat personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în sala de operaţie este de 50 la sută din salariul de bază. În cazul celor 14 medici, instanţa de judecată a ţinut cont de cererea acestora şi a acordat retroactiv sporul de risc pentru o perioadă de trei ani.

Mai multe articole despre:
medici vaslui vaslui medici sporuri instanţă