MENIU

14 dintre manifestanții violenți de la protestele antirestricții din martie, arest la domiciliu

Proteste violente împotriva restricțiilor

Cele 14 persoane arestate preventiv de judecători pentru acte de violență, vandalism și furt în urma protestelor antirestricții care au avut loc în București, la sfârșitul lunii martie, au fost plasate în arest la domiciliu. Procurorii au cerut prelungirea măsurii inițiale, însă Judecătoria sectorului 3 a decis o măsură mai blândă.

Inițial, 14 din cele din cele 22 de persoane audiate în cazul violenţelor care au avut loc la la finalul lunii martie, în centrul Capitalei, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit news.ro.

Pentru alte trei a fost decisă măsura controlului judiciar, iar două au fost plasate în arest la domiciliu.

În noaptea de 29 spre 30 martie, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a provocat violenţe şi distrugeri în Piața Unirii, spărgând vitrinele magazinelor și agresându-i pe jandarmi

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit și a identificate 188 de persoane.