MENIU

13 probleme de sănătate pe care ni le dezvăluie forma semilunii de pe unghii

13 probleme de sănătate pe care ni le dezvăluie forma semilunii de pe unghii

Dacă te uiți atent la unghiile tale, vei observa Lunula – zona sub formă de semilună. Schimbarea culorii, formei sau mărimii acestora poate indica prezența unor boli și mai ales poți afla cât de predispus ești la anumite boli, ceea ce te ajută să observi problema la timp și să iei măsuri.

Iată cum să te autodiagnostichezi cu ajutorul lunulelor de pe degete!

Semilunile de pe unghii și legătura lor cu organele

Semiluna de pe degetul mic, de regulă, ar trebui să fie aproape neobservată sau complet absentă. Este legată de activitatea rinichilor, a intestinului subțire și a inimii. O semilună mare poate fi rezultatul tensiunii arteriale ridicate.
    
Degetul inelar este responsabil pentru activitatea sistemelor de reproducere și limfatice. O semilună abia vizibilă poate sugera probleme de digestie.
    
Degetul mijlociu este conectat cu activitatea creierului și a sistemului cardiovascular. Lipsa semilunii poate indica probleme vasculare și tensiune arterială ridicată.
    
Semiluna degetului arătător poate să dispară sau să se reducă considerabil din cauza funcției improprii a intestinului, a pancreasului sau a unei boli cronice.
    
Semiluna de pe degetul mare reflectă activitatea plămânilor și a splinei. Este cea mai vizibilă dintre toate și ar trebui să acopere nu mai mult de 25% din unghia întreagă. Poate fi semnificativ mai mică la fumători sau mai mare atunci când aveți hipertensiune arterială.

Citește continuarea pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
semiluna semiluna unghii semne unghie