MENIU

Vineri, 13. Cele mai rele incidente petrecute de-a lungul timpului în această zi

Vineri, 13. Cu toate că, de-a lungul timpului, nu s-au petrecut tragedii ieșite din comun în această zi, superstițioșii oferă o însemnătate mai mare incidentelor negative care au avut loc în data ”de coșmar”. Iată câteva dintre ele. 

1. În anul 2012, într-o vineri, 13, nava de croazieră Costa Concordia s-a scufundat parțial, ceea ce a dus la moartea a peste 30 de persoane.

2. În 1989, computerele IBM din Marea Britanie au fost infectate cu un virsul care a dus la ștergerea unei mari cantități de informații.

3. Tot în 1989, într-o zi de vineri, 13, a avut loc o prăbușire a bursei considerată a doua ca impact din istorie.

4. La 13 octombrie 1972, un avion care efectua o cursă charter s-a prăbușit în Anzi. Supraviețuitorii au fost loviți de o avalanșă, după care au fost nevoiți să mănânce, timp de 72 de zile, cadavrele celorlalți pasageri, întrucât autoritățile opriseră coperațiunile de căutare a lor.

5. La 13 iunie 1952, un avion suedez militar a dispărut deasupra Mării Baltice. 40 de ani mai târziu, Uniunea Sovietică a recunoscut că a atacat aeronava.

6. La 13 septembrie 1940, naziștii au atacat cu bombă Palatul Buckingham din Londra, în timp ce familia regală lua ceaiul.

7. Atacul Kitty Genovese - care a dat naștere Sindromului Genovese. La 13 martie 2964, Kitty Genovese, o americancă ce era, la vremea respectivă, managerul unui bar, a fost atacată de un necunoscut.

Timp de jumătate de oră, aceasta a fost înjunghiată cu un cuțit în repetate rânduri.

38 de persoane au fost martore, însă niciuna nu a chemat poliția. Au fost întrebate, ulterior, de ce nu au apelat numărul de urgență. Răspunsurile au fost șocante: ”Am crezut că e o ceartă între îndrăgostiți”, ”Eram obosit. M-am dus înapoi în pat”.

În urma acestui incident, psihologii au studiat atent comportamentul de ”martor pasiv” și l-au numit ”Sindromul Genovese”.

8. Rapperul Tupac Shakur a fost împușcat la 13 septembrie 1996.

Mai multe articole despre:
superstiţii vineri 13