MENIU

121 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

Astazi, 1 septembrie, se implinesc 121 ani de la promulgarea, prin decret regal, a Legii pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. Astazi, 1 septembrie, se implinesc 121 ani de la promulgarea, prin decret regal, a Legii pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. - See more at: http://www.desteptarea.ro/ziua-jandarmeriei-rurale-2/#sthash.oF8MmCEf.dpuf Astazi, 1 septembrie, se implinesc 121 ani de la promulgarea, prin decret regal, a Legii pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. - See more at: http://www.desteptarea.ro/ziua-jandarmeriei-rurale-2/#sthash.oF8MmCEf.dpuf Astazi, 1 septembrie, se implinesc 121 ani de la promulgarea, prin decret regal, a Legii pentru organizarea Jandarmeriei Rurale. - See more at: http://www.desteptarea.ro/ziua-jandarmeriei-rurale-2/#sthash.oF8MmCEf.dpuf

Conform prevederilor legii, un corp de paza si ordine cu structura militarizată era instituit în toate localitatile rurale, din ţară, întrucât structurile anterioare, practic neprofesionalizate, nu făceau faţă situaţiei dificile de pe teren, potrivit publicaţiei online Deşteptarea.

Astfel, jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobila (GJM) Bacau au marcat, în avans, această sărbătoare printr-o activitate dedicată Zilei Jandarmeriei Rurale.

Mai multe pe publicaţia Deşteptarea.ro