MENIU

1.040 de unități de învățământ au intrat în scenariul roșu. Date oficiale ale Ministerului Educației

1.040 de unități de învățământ au intrat în scenariul roșu

Ministerul Educației a anunțat că numărul unităților de învățământ aflate în scenariul roșu a ajuns, vineri, la 1.040, cu 110 mai multe față de ziua precedentă. 

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, situația în țară este următoarea:

- în Scenariul 1, care presupune participarea fizică a preșcolarilor și elevilor la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, se află 11.381 de unități de învățământ.

- în Scenariul 2 sunt 5.235 de unități de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

- În Scenariul 3, care presupune participarea online, se află 1.040 de unități de învățământ. 291 dintre acestea au intrat în acest scenariu ca urmare a cazurilor de Covid-19 înregistrate, iar 749 apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Mai multe articole despre:
scoli in scenariul rosu ministerul educatiei