MENIU

10 semne care îţi spun că ai putea avea cancer fără să ştii

10 semne care îţi spun că ai putea avea cancer fără să ştii

Semnele cancerului nu sunt întotdeauna vizibile sau evidente. De aceea, trebuie să fii atentă la toate modificările care au loc în corpul tău. 

1. Un nodul sub piele care pare tare la atingere - Asigură-te că te palpezi în mod regulat, în special la sâni, testicule, axilă, gât, abdomen și piele.

2. Mâncărimi sau piele iritabilă - Cancerul este tratat ca o bacterie de sistemul imunitar. De aceea, fluxul sanguin este ridicat în zonele în care apar tumorile, sub piele.

3. Răni care nu se vindecă - Dacă o rană nu s-a vindecat după două săptămâni, poate fi un semn de cancer. Sistemul tău imunitar prioritizează vindecarea bolii, față de rană.

Mănâncă zilnic aceste fructe si nu vei face niciodată cancer!

4. Umflături pe limbă sau în gură - Mergi urgent la medic, în special dacă aceste umflături sunt colorate.

5. Probleme de înghițire, indigestie sau pierderea poftei de mâncare - Cancerul afectează abilitatea naturală a corpului tău de a mânca.

6. Schimbări în programul de toaletă - Toate schimbările care apar și durează mai mult de două zile sunt un semn de îngrijorare.

Forma agresivă și incurabilă de cancer care omoară zeci de mii de oameni. Cum se manifestă

7. Schimbări la urinare - Dacă observi schimbări ale fluxului de urină, schimbări ale culorii și mirosului, spumă sau sânge, mergi imediat la medic.

8. Sângerări - Sângerările inexplicabile care nu pot fi asociate cu ciclul menstrual ar trebui verificate urgent.

9. Schimbări ale vocii - Cancerul laringeal poate duce la schimbări are tonalității vocii.

10. Tuse - Ar putea fi semn de cancer la plămâni, esofag, gât sau chiar stomac, atunci când nu este asociată cu alte boli și când nu dispare în urmă tratamentului, scrie girly.ro.

Legătura neştiută dintre consumul de struguri şi cancer

Mai multe articole despre:
cancer simptome cancer cum se manifesta cancerul