MENIU

10 motive surprinzătoare pentru care te trezeşti obosită dimineaţa

10 motive surprinzătoare pentru care te trezeşti obosită dimineaţa

In fiecare noapte adormi la ore rezonabile, dimineata nu te trezesti foarte devreme, uneori chiar reusesti sa dormi si ziua in weekend. Si totusi, abia te dai jos din pat, la serviciu ai momente in care nu poti sa te concentrezi, iar seara abia astepti sa te intinzi in pat, caci nivelul energiei tale este, am putea spune, sub 0.

5 din 10 oameni declara ca se simt frecvent obositi, iar 1 din 10 se simte obositi zilnic. Exista 10 cauze destul de serioase pentru oboseala accentuata, cauze pe care multi dintre noi le neglijam sau nici macar nu le banuim.

Afla care sunt cele 10 motive surprinzatoare pentru care oboseala a pus stapanire pe tine!

1. Cafeaua cea de toate zilele

Multe dintre noi apelam la trucul de trezire - cafeaua, in fiecare dimineata, fiind sigure ca, astfel, ne vom stimula organismul sa functioneze la paremetri optimi. De fapt, actiunea revigoranta cafelei sau a bauturilor care contin cofeina nu dureaza mai mult de o ora, dupa care se instaleaza o stare de oboseala in intreg corpul. In plus, orice bautura pe baza de cofeina contine si mult zahar, iar efectul este acela de suprasolicitare a corpului si deshidratare. Facand din consumul lor un obicei, nu faci altceva decat sa accentuezi o stare de oboseala prelungita.

Citeste continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
oboseală epuizare stare de oboseală