MENIU

10 lucruri despre Adolf Hitler pe care sigur nu le știai! Nu o să-ți vină să crezi

Adolf Hitler s-a născut la data de 20 aprilie 1889 şi a fost cancelarul Germaniei între 1933 şi 1945, dictatorul Germaniei Naziste între 1934 şi 1945 şi personaj principal în cel de-al Doilea Război Mondial.

Acestea sunt 10 lucruri pe care sigur nu le știai despre Adolf Hitler, potrivit www.arzigazu.ro:

1. În ianuarie 1894, un băiețel de doar 4 ani a fost salvat de la înec după ce gheața care se formase pe râul Inn s-a spart. Puștiul avea să devină mai târziu unul dintre cei mai controversați oameni din toate timpurile – Adolf Hitler.

2. Prima campanie anti-fumat din lume a dost declanșată de Adolf Hitler. Acesta oferea oamenilor apropiați lui un ceas de aur dacă aceștia reușeau să se lase de fumat.

3. Deși Adolf Hitler se face responsabil pentru moartea a peste 6 milioane de evrei în lagărele de concentrare, unde numai la Auschwitz au murit peste 1,1 milioane de oameni, acesta se pare că nu a vizitat niciodată vreun lagăr de exterminare, neexistând însă documente oficiale în care liderul nazist să ordone ororile pe care naziștii le-au văzut în acele lagăre. Acesta ordona comiterea atrocităților subordonaților lui pe cale verbală.

4. Prima iubire a lui Hitler a fost Stefanie Rabatsh, o tânără de origine evreică. Ironie sau nu, se pare că dictatorul nazist, în adolescență, a făcut o pasiune la vârsta de 16 ani pentru tânăra de origine evreică, însă nu a avut niciodată curajul să-i declare acest lucru.

5. Hitle Iubea animalele, mai ales câinii. Acesta petrecea în timpul războiului ore în șir dresându-l pe Blondi, câinele său ciobănesc german, lucru ce-i îngrijora pe ofițerii săi, afirmând de multe ori că Hitler preferă să-și dreseze câinele decât să ia decizii militare.

6. Unele documente atestă faptul că Hitler avea doar un testicul, acest lucru fiind susținut de un control care i-a fost făcut în 1923 lui Hitler de către un doctor.

7. Hitler a fost propus pentru Premiul Nobel pentru pace în 1939. Acesta a fost nominalizat de către E.G.C. Brandt, un parlamentar suedez, care a recurs la această nominalizare pentru a protesta în fața colegilor săi care l-au nominalizat pe Neville Chamberlain, premierul britanic controversat, care semnase cu un an în urmă la Munchen acordul de anexare forțată a unei părți din Cehoslovacia. Însă în cele din urmă, acesta a retras nominalizarea lui Hitler.

8. Adolf Hitler era vegetarian și avea în permanență o persoană care gusta mâncarea înainte ca acesta să o mănânce, pentru ca nu cumva să fie otrăvită.

9. Liderul Nazist suferea de maladie digestivă care-i provoca puternice crize de flatulență. Acesta lua 28 de medicamente pentru a lupta împotriva acestei boli.

10. Hitler iubea filmele americane, în special cele produse de Disney. Persoanele din anturajul său cunoșteau pasiunea lui pentru cinematografie și se pare că acesta avea un obicei ca în fiecare seară să vizioneze câte un film în cinematograful lui personal. Fiind chiar un mare admirator al comediilor, în special al celor produse de studiourile americane Disney, Hitle se pare că avea o mulțime de copii ale filmului Albă ca Zăpada, dar și ale peliculei King Kong, fiind unele din filmele lui preferate.

Mai multe articole despre:
Adolf Hitler despre hitler