MENIU

10 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă NU mai ai activitate sexuală

10 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă NU mai ai activitate sexuală

Din diferite motive, fiecare dintre noi a trecut la un moment dat printr-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de abstinenţă sexuală. În cazul în care treci printr-o perioadă în care ţi-ai întrerupt viaţa sexuală, ar trebui să ştii că se întâmplă anumite lucruri în corpul tău în această perioadă şi nu tocmai bune.

Iată câteva lucruri care se pot întâmpla în organismul tău dacă nu mai faci sex o perioadă de timp:

1. Sistemul imunitar devine mai vulnerabil

Se pare că activitatea sexuală regulată contribuie şi la menţinerea la capacitate optimă a sistemului imunitar. În cazul femeilor, această "optimizare" a sistemului imunitar face şi concepţia mai uşoară. Evident că, atunci când ai o pauză sexuală, nu vei avea parte de aceste beneficii şi vei fi mai predispusă la apariţia bolilor şi infecţiilor pe care sistemul imunitar le-ar putea contracara dacă ai face sex în mod regulat.

2. Sănătatea cardiovasculară va avea de suferit

O viaţă sexuală regulată şi satisfăcătoare influenţează pozitiv sănătatea cardiovasculară, de aceea intrarea într-o perioadă de abstinenţă sexuală influenţează negativ echilibrul hormonal si cardiac. Este adevărat că nu s-au făcut studii amănunţite asupra a ceea ce se întâmplă cu inima ta după o perioadă în care nu faci sex. Probabil că, pentru sănătatea ta cardiovasculară, ar fi bine să îţi elimini frustrarea sexuală făcând jogging, pentru a păstra sau a îmbunătăţi starea de sănătate avută înaintea abstinenţei, scrie qbebe.ro.