MENIU

10 greșeli pe care și tu le faci când cumperi pâine

10 greșeli pe care și tu le faci când cumperi pâine

În ultimul timp, a crescut preocuparea românilor pentru hrană sănătoasă. Alimentele bio sunt tot mai căutate și multe persoane încearcă să se protejeze de carbohidrații în exces și de grăsimile saturate, să se asigure că hrana pe care o consumă are un conținut nutritiv bogat și un aport adecvat de vitamine și minerale.

Totuși, când vine vorba de cel mai banal aliment, pâinea, majoritatea persoanelor fac câteva greșeli în alegerea tipurilor de pâine consumate.

Chiar și atunci când consumă pâine integrală, cu conținut redus de sare sau cu semințe, românii pot face una sau mai multe din următoarele greșeli:

1. Nu se uită pe etichetă după zaharurile ascunse

Pâinea are un adaos de zahăr, pentru a activa drojdiile necesare creșterii aluatului, dar nu trebuie să aibă o aromă de cozonac. Dacă pâinea este dulceagă, înseamnă că are un conținut de zahăr mai mare decât necesarul. Asigură-te că verifici eticheta, pentru a vedea dacă nu există un surplus de glucide ascuns, adăugat special pentru ca pâinea să se păstreze moale și dulce. Uită-te după ingrediente precum siropul de porumb sau de alte cereale, suc de trestie de zahăr sau chiar miere.

Citește continuarea AICI.

Mai multe articole despre:
pâine