MENIU

10 alimente delicoase pe care trebuie să le consumi dacă vrei să slăbești

În timp ce expresia „mâncare de regim” ne duce cu gândul la fierturi fără aromă și legume fade, totuși dieta poate fi și altfel decât plictisitoare. De fapt, veți slăbi mai mult și mai repede dacă veți alege alimentele gustoase pe care le adorați. Dacă țineți cont de acestea, vă veți mobiliza să gătiți noi variante și feluri, pe care le veți introduce treptat în dietă, fără pericolul de a vă îngrășa din nou.

Uitați de clișeul „regimului fad”; vă prezentăm câteva variante absolut delicioase, care nu vă vor pune în pericol lupta cu kilogramele și vă vor readuce buna dispoziție, deoarece o cură de slăbire nu va mai părea nicidecum la fel de demobilizantă.

  1. Avocado: aceste fructe conțin cantități extraordinare de fibre, carbohidrați care se digeră încet și vă păstrează glicemia la un nivel stabil. Are grăsimi sănătoase și este delicios.
  2. Lintea: conțin enorm de multe proteine și fibre și nu aveți nevoie de mai mult de 15 grame la porție. Fie că faceți supă, fie că o gătiți ca felul doi, adăugați puțin busuioc și câteva mirodenii indiene și veți obține o delicatesă.
  3. Pieptul de curcan: are mai multe proteine decât puiul și se poate pregăti extrem de ușor: îl frigeți și îl feliați.
  4. Semințele de chia: conțin fibre și calciu. Adăugați o lingură de semințe la o salată de avocado, sau într-un pahar de smoothie și vă veți asigura necesarul de energie.
  5. Spanacul: fierul, vitamina A și vitamina K vă vor ajuta să vă îmbunătățiți imunitatea. Fie că îl adăugați la salată, fie că îl gătiți, este extrem de benefic și nu are decât 7 calorii per porție.
  6. Castravetele: conține 95 la sută apă, așadar vă va ajuta să rămâneți hidratați.
  7. Migladele: poate că au multe calorii, dar dacă le faceți loc în dieta dumneavoastră vă vor ajuta să pierdeți din greutate, astfel că veți putea arde mai multe calorii în timpul digestiei. Adăugate în iaurt, salate, sau consumate separat, când vi se face foame, vor fi un bun înlocuitor pentru snaks-urile industriale.
  8. Kefir: la fel ca și ruda sa apropiată, iaurtul, acest sortiment de lapte acru va aduce o cantitate benefică de probiotice, calciu și proteine și va contribui la echilibrarea bacteriilor benefice din intestin, ajutându-vă la absorbția nutrienților.
  9. Lămâile: conținut redus de calorii, proprietăți detoxifiante, delicioase, aport de vitamina C – acestea sunt doar cîteva dintre beneficiile lor. Dacă adăugați sucul de lămâie la procesul de gătit, veți avea numai de câștigat, mai ales că acidul citric arde cu succes grăsimea.
  10. Ceaiul de rooibos: acest ceai are beneficii similare cu ceaiul verde și ajută inclusiv la reducerea stresului, acționând asupra sistemului nervos. Știm că îngrășasrea survine, de multe ori, după perioade de stres continuu, așa că acțiunea lui va avea și mai multe efecte asupra kilogramelor în plus.