MENIU

Șerban Cantacuzino, reputat om de cultură, a murit

Prințul Șerban Cantacuzino a murit. Descendent al unei vechi familii boierești românești, Șerban Cantacuzino s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. 

Fiul lui George Matei Cantacuzino a fost membru onorific al Uniunii Arhitecţilor din România și președintele Fundaţiei Pro-Patrimonio care s-a implicat activ în restaurarea monumentelor istorice din România.

Vestea despre trecerea în neființă a prințului Șerban Cantacuzino a fost dată Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Cu deosebită tristeţe am aflat de trecerea în neființă a Prinţului Serban Cantacuzino, personalitate remarcabilă a exilului românesc, un destin marcat de evenimentele politice ale vremii şi de moştenirea istorică. Membru onorific al Uniunii Arhitecţilor din România, Şerban Cantacuzino a fost fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Pro-Patrimonio, implicându-se activ în proiecte de renovare şi restaurare a unor monumente istorice din România. Exemplu de decenţă, umanitate, implicare civică și dinamism, Prinţul Şerban Cantacuzino rămâne un model pentru comunitatea românească din Marea Britanie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul publicat de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

Mai multe articole despre:
prinţ a murit serban cantacuzino exilat