10 moduri inedite de a refolosi cojile de portocală

 
10 întrebuinţări puţin ştiute ale cojilor de portocală
10 întrebuinţări puţin ştiute ale cojilor de portocală

Portocalele, agăţate în pom sau puse pur şi simplu sub brad, au devenit un simbol al sărbătorilor de iarnă. În acest articol, aflăm câte lucruri interesante putem face cu coaja acestui fruct.Obişnuim să aruncăm cojile de portocală, pe care le considerăm simple “ambalaje” pentru delicioasele feliuţe de fruct din interior. Însă, iată 10 idei pentru a folosi aceste coji în locuinţă şi în grădină.

“Soluţie” împotriva ţânţarilor –  Dacă frecăm o coajă de portocală proaspătă (neuscată) de piele, cu faţa exterioară, ne protejăm de înţepăturile ţânţarilor.

Ţin furnicile la distanţă– Pur şi simplu plasăm coji de portocali în zonele în care observăm furnici. Insectele nu vor mai apărea pe acolo.

Ţin pisicile la distanţă – Poţi pune coji de portocală în jurul casei pentru a ţine departe pisicile din vecini.

Ghiveci pentru plante – Trebuie doar să avem grijă să desfacem o jumătate de coajă fără să o rupem. Apoi, facem o mică gaură în partea inferioară, pentru scurgere, şi umplem “ghiveciul”, pe jumătate, cu pământ de flori.

Aprindere focului – Poţi folosi coji uscate pentru a aprinde focul. Uleiurile din coji sunt inflamabile.

Aflăm alte 5 întrebuinţări inedite ale cojilor de portocală, în acest articol.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gikanu
28 Nov 21:05
Toate portocalele sa vina la mine,cojile la altii!!! Interesant,asa o sa fak!
Răspunde
0 0
florin
28 Nov 10:07
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: floryn_tatu@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?