MENIU

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru joi, vineri și sâmbătă

După câteva zile de ploi, vremea se va mai ameliora sub aspectul precipitațiilor, iar temperaturile vor deveni mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

VREMEA JOI

Joi, cerul va fi mai mult noros în Moldova, unde vor predomina ninsorile şi vor fi condiţii de gheţuş, cu precădere în nordul şi centrul regiunii, dar şi în zona Carpaţilor Orientali, unde va mai ninge slab. În restul ţării, înnorările vor fi doar temporare şi precipitaţiile, slabe cantitativ şi predominant sub formă de ploaie, se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei şi 8 grade în regiunile sudice, conrom REALITATEA TV.

În București, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar cerul se va menţine mai mult noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade.

La munte, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros în Carpaţii Orientali, unde va mai ninge slab. În restul zonei montane înnorările vor fi doar temporare şi se vor semnala fulguieli izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului în Carpaţii de Curbură. Pe arii restrânse, noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă. Variaţiile termice nu vor fi semnificative.

VREMEA VINERI

Vineri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a ţării şi chiar uşor mai caldă în regiunile sudice. Maximele vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 9 grade în Lunca Dunării. Cerul va fi temporar noros, cu înnorări mai accentuate spre seară în vestul teritoriului, dar condiţiile pentru precipitaţii, slabe cantitativ, vor fi reduse. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. Dimineaţa in jur de 1 grad şi la amiază, 7...8 grade.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, regimul termic va fi apropiat de cel normal, exceptând regiunile sudice şi sud-vestice unde valorile de temperaturã se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 1 grad la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Drobeta si Giurgiu. Izolat va ninge slab, mai ales la munte. Spre seară norii se înmulţesc începând din vest si vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în est, sud-est şi în zona montană. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. –3...-1 grad dimineaţa şi în jur de 7 grade la amiază. Cerul va fi variabil.

 

 

 

Mai multe articole despre:
vremea prognoză meteo