MENIU

Vremea se schimbă. Prognoza meteo pe toată săptămâna, pentru fiecare regiune a ţării

<p>Prognoza metro. Cum va fi vremea &icirc;n următoarele două săptăm&acirc;ni</p>

Temperaturile scad uşor în această săptămână, ajungând la valori normale pentru această perioadă. Vom avea parte de ploi în aproape toată ţara în jurul datei de 27 octombrie. 

BANAT

Valorile de temperatură vor deveni apropiate de mediile multianuale ale perioadei, cu medii ale maximelor diurne ce se vor situa, până la sfârşitul lunii, între 13 şi 15 grade. Minimele nocturne vor avea o evoluţie similară, devenind apropiate de normele perioadei între 26 octombrie şi 1 noiemmbrie, când vor avea valori medii de 5..6 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse şi izolat importante cantitativ va fi mai mare în jurul datei de 27 octombrie.

CRIȘANA

Regimul termic va deveni normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, cu valori diurne situate, în medie, între 12 şi 15 grade pe tot parcursul intervalului 26 octombrie – 1 noiembrie. În 27 octombrie va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

TRANSILVANIA

Va avea loc un proces de răcire, care va determina revenirea la un regim termic normal pentru ultima decadă a lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 10 şi 12 grade.

MARAMUREȘ

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii octombrie. Astfel, maximele diurne se vor situa între 11 şi 13 grade.

MOLDOVA

Regimul termic nu va avea variaţii importante, iar mediile termice vor fi comparabile cu mediile multianuale specifice perioadei, respectiv temperaturi diurne de 10...11 grade şi nocturne de 3...4 grade.

DOBROGEA

Regimul termic va reveni la normal, urmând a se înregistra valori medii de 12...14 grade ziua şi 6...8 grade noaptea, ce se vor menţine, cu mici variaţii. Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 27 octombrie.

MUNTENIA

Regimul termic va marca o scădere, astfel încât, între 26 octombrie şi 1 noiembrie, va fi caracterizat de temperaturi maxime de 13...14 grade şi minime de 4...6 grade, valori apropiate de normele specifice ultimei decade a lunii octombrie.

OLTENIA

Regimul termic se va menţine relativ constant, caracterizat fiind de valori apropiate de normele perioadei, respectiv temperaturi diurne de 12...13 grade şi minime nocturne de 4...5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai rificată în 27 octombrie.

Mai multe articole despre:
vremea prognoză meteo