MENIU

Vremea redevine CANICULARĂ. Cum arată prognoza meteo pentru weekend

Sâmbătă vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 35 de grade, izolat în Banat, Crişana şi sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară la munte şi în nord-estul extrem, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

BUCUREŞTI

În capitală, dimineata 14...15 grade. Pe parcusrul zilei vremea va deveni deosebit de caldă, cu o maximă de 31...32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

METEO MUNTE

La munte vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în orele amiezii şi la începutul serii, când condiţiile pentru apariţia ploilor de scurtă durată vor fi foarte reduse.

Duminică tot o vreme în general frumoasă, caracterizând o vreme caldă. În a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, izolat vor fi averse de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

METEO MARE

La mare vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 27 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Duminică vremea va fi caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice și izolat în rest. Temperaturile maxime trec de 30 de grade pina la 36 de grade la Drobeta, cu exceptia litoralului unde se vor înregistra între 25 și 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei în zonele montane, iar spre seară în nordul și nord-estul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe și descărcări electrice. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest.

În capitală, vremea continuă să se încălzească, astfel că dimineaţa vor fi 14-16 grade şi maxima se va situa în jurul a 34 de grade.

Luni valorile termice vor marca o scădere în nord, nord-est și centru, dar în sud-vest vremea se va menține caniculară după-amiaza. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în estul Transilvaniei și 35...37 de grade în vestul și sudul Olteniei. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile din jumătatea de nord și la munte, unde temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales seara. În Bucureşti, 16-18 grade dimineaţa şi în jur de 32 de grade la amiază.