MENIU

Vremea în următoarele trei zile: caniculă şi furtuni. Cele mai afectate zone

Vremea: Iată prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Află cum va fi vremea marţi, miercuri şi joi!

Vremea: Marţi, vremea va fi în general frumoasă cu cerul variabil, însă după-amiază vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona de deal și munte și în sud-vest și cu totul izolat în rest. Izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi în continuare ridicate, între 27 și 35 de grade, iar indicele de confort termic, temperatură-umezeală, va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în Câmpia de Vest și pe suprafețe mici în Câmpia Română. Dimineața, în depresiunile din estul Transilvaniei, vor fi condiții de ceață.

Vremea în București

în București, vremea va fi în general frumoasă, în jur de 18 grade dimineața, iar la amiază, din nou deosebit de cald, în jur de 33 de grade, iar indicele de confort termic, temperatură umezeală, se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, când vor crește șansele pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vremea la mare

Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori de 25...27 de grade.

Vremea miercuri şi joi

Miercuri, tot vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime între 27 și 35 de grade. Cele mai mari valori vor fi în Câmpia de Vest și Câmpia Română acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar cu precădere după-amiază, vor fi și înnorări, averse ce pot fi și torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal și munte, pe arii restrânse în vest și sud-vest și izolat în rest.

În București, vremea nu se schimbă semnificativ. 18...20 de grade dimineața și 33...34 de grade la amiază când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi relativ ridicată.

Joi, instabilitatea atmosferică va fi în creștere începând cu orele prânzului la deal și la munte precum și în regiunile intracarpatice, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat. Vântul va avea unele intensificări în sudul extrem și în sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, tot ridicate pentru această dată, între 26...27 de grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 34 de grade la Călărași.

În București, cerul va fi variabil, vântul slab și moderat, 18...20 de grade dimineața și în jur de 32 de grade la amiază.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice vreme în general frumoasă cu averse și descaracari electrice după-amiază, la munte și pe arii restrânse în Banat. Maxime termice ridicate, trec de 30 de grade cu excepția unor depresiuni intramontane și ajung până la 34...35 de grade în vest unde și indicele ITU va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi.

În sud, vreme însorită în prima parte a zilei dar cu înnorări și averse după-amiază, local în Oltenia și răzleț în Muntenia. Maximele trec și aici de 30 de grade, 34 de grade la Drobeta, 33 la Craiova, Râmnicu Vîlcea și Giurgiu, 34 la Călărași și 32 la Buzău.

În Dobrogea, soare toată ziua, vânt liniștit și 32 de grade maximă la Tulcea și 28 la Constanța.

În Moldova, doar la munte după-amiază local vor fi averse ce pot fi și torențiale dar la ses soarele predomină. La amiază vor fi 30 de grade la Suceava, 34 la Iași, 33 în Bacău, 34 la Focșani și 33 la Galați.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo