MENIU

VREME extrem de schimbătoare în weekend! Ce se va întâmpla în următoarele trei zile?

VREME extrem de schimbătoare în weekend! Ce se va întâmpla în următoarele trei zile?

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi va ploua în Dobrogea, local în Moldova, Muntenia, Oltenia şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 26 de grade în Banat şi în vestul Olteniei.

BUCURESTI
În Capitală, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, temporar, se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa 9-11 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

MUNTE
Şi la munte vreme instabilă. Îndeosebi în cursul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor putea depăşi izolat 15 l/mp. Vântul va prezenta unele intensificări, mai ales în timpul ploilor. Duminică însă vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari şi numai izolat în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali pot fi averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea vin nori şi ploi şi în Carpaţii Occidentali. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de sâmbătă.

LA MARE
La mare vremea va fi instabilă. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea averse slabe, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în timpul ploilor. Valorile termice sunt apropiate de normal: maximele vor fi cuprinse între 17 şi 19 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 15 grade. Duminica se mai reduce instabilitatea atmosferică dar izolat tot vor mai fi averse. Temperatura creşte uşor faţă de sâmbătă: maximele vor fi în jur de 19 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 15 grade.

REGIUNI
Vreme în general frumoasă în regiunile intracarpatice dar, în special în Transilvania, sunt posibile pe arii restrinse, ploi, mai ales sub formă de aversă însoţite de descărcări electrice şi vânt pe durată scurtă de timp. Din punct de vedere termic este plăcut, la amiază valorile termice pornesc de la 19 -20 de grade în depresiunile transilvane şi ajung la 26 de grade la Timişoara.

În sud, vreme în general instabilă, local cu averse, cu descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului, în special în Muntenia. În absenţa soarelui, maxime de 20-21 de grade în jumătatea estică a Munteniei şi, cu puţin soare, 25-26 de grade în vestul Olteniei.

În Dobrogea, vremea e cea mai instabilă din ţară. Fără soare, cu ploi, descărcări electrice şi vânt şi cu maxime de 20 grade la Tulcea şi 19 la Constanţa.

Vreme în general instabilă şi în Moldova. Fenomenele de instabilitate sunt mai frecvente sudul şi centrul regiunii. Dar şi aici este cald chiar în condiţiile în care soarele rămâne după nori: maximele sunt în jur de 20 de grade, 22 la Botosani.

VREMEA PE DOUA ZILE
Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral şi 28 de grade în Banat. Cerul va fi variabil şi doar izolat va mai ploua slab în sudul ţării şi în zona de munte. Noaptea înnorările se vor accentua în vestul şi în nord-vestul ţării şi pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

În Capitală, 10-11 grade dimineaţa şi 24-25 la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.

Luni norii şi ploile din vestul ţării se extind treptat în toată ţara. Ziua, pe arii extinse în vestul, nordul şi centrul ţării precum şi la munte vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Seara şi noaptea fenomenele de instabilitate apar pe arii restrânse şi în restul ţării. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, mai scăzute decât duminică în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vor fi cuprinse între 15 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, în cea mai mare parte a zilei vremea va fi frumoasă şi caldă, iar cerul va fi variabil. Spre seara însă înnorările se vor accentua şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa 11-12 grade. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade.