MENIU

Vremea în weekend. Vești proaste de la meteo!

Prognoza meteo

Vremea în weekend. Află cum va fi vremea în weekend! Veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune.

Vremea în weekend. Vineri, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, mai accentuate în jumătatea de est a țării, unde pe arii extinse vor fi ploi și sub formă de aversă. În restul teritoriului, ploile vor fi posibile izolat, mai ales după-amiază. La munte, la peste 1500 m, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade la Constanța și 22 de grade și vor caracteriza o vreme apropiată de normalul perioadei doar în vestul și sud-vestul țării. În depresiuni, dimineața vor fi condiții de brumă.

Vremea în București

În Capitală, dimineață 4...6 grade. Vremea se va menține mai rece decât în mod normal. În jur de 14 grade maximă la amiază. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cerul va fi variabil cu înnorări mai accentuate și izolat ploi în Transilvania. La amiază, valori termice normale sau puțin mai mari decît cele normale: 21 grade la Timișoara, 20 la Oradea, 18 în Baia Mare, 17 la Cluj și 12 la Miercurea Ciuc.

Și în sud, vreme în general frumoasă și maxime termice de 18-20 de grade în Oltenia și schimbaroare cu ploi ce pot avea și caracter de aversă și maxime mai mici decât cele normale în Mutenia, de la 13 grade în Bărăgan și 17 grade în vestul zonei. Vântul va fi moderat cu unele intensificări.

În Dobrogea, nori și ploi dar și puțin soare, vânt moderat și 12 grade la amiază la Tulcea și 11 grade la Constanța, maxime modeste pentru această dată.

În Moldova, vreme rece cu maxime de 12-14 grade, cer mai mult noros și ploi ce pot avea și caracter de aversă.

Vremea în weekend: sâmbătă și duminică

Vremea în weekend. Sâmbătă, în vestul și nord-vestul țării vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și valori termice apropiate de cele caracteristice perioadei. În celelalte regiuni vor fi înnorări, pe arii restrânse va ploua slab, iar valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, cu cele mai mici valori pe litoral și în depresiuni și cele mai mari în Câmpia de Vest. În zona montană vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și la munte. În depresiuni dimineaţa se va forma brumă.

În Capitală, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. 3-5 grade dimineaţa și 13-14 grade la amiază. Trecător ploaie slabă.

Vremea în weekend. Duminică, vremea va fi normală sub aspect termic în vest, sud-vest și centru și rece în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 11-12 grade pe litoral și 22 de grade în partea de vest a ţării la Drobeta, Timișoara, Oradea, izolat poate și 23. Va plouă în cursul zilei în nord și nord-est și pe arii mai restrânse în restul țării. La munte, în special la altitudini mai mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări pe crestele montane, în special în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Izolat vor fi condiții de brumă.

În Bucureşti, vremea se va menține rece. 4...5 grade dimineaţa şi 15-17 grade la amiază. Condiţii de ploaie noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea in weekend