MENIU

Vremea în weekend. Vești bune de la meteo

Vremea in weekend

Vremea in weekend. Vineri, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, mai ales seară, în Maramureş, local în Crişana, izolat în Transilvania, dar posibil şi în nordul Banatului şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar pe arii restrânse şi în regiunile vestice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 22 de grade, chiar până la 24 de grade la Giurgiu și Călărași. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţa.

Vremea în București

Și în București vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab pâna la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Vremea la munte

Vremea va continua să se încălzească devenind deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, mai ales seară şi noaptea, în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali şi pe suprafeţe mici în restul masivelor. În a doua parte a nopţii pe crește, trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţa şi ninsoare. Cu totul izolat cantitaţile de apă vor depaşi 10...15 l/mp. Vântul va prezența intensificări, dar viteze mai mari se vor înregistra în zona înaltă.

Vremea in weekend. Vremea sâmbătă și dumunică

Vremea in weekend. Sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice și sud-estice, deși valorile termice vor fi în scădere față de astăzi îndeosebi în vest, centru și nord. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în depresiuni și 21 de grade la Giurgiu și Călărași. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi care vor avea și caracter de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice, local în vestul, nordul, centrul țării, în zonele deluroase și montane și doar izolat în rest. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, și pe arii restrânse și la cote mai reduse și în restul teritoriului.

În București, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă. 5...6 grade dimineața și 19...20 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea in weekend. Duminică, vremea se va menține caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...12 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și în jur de 20 de grade în sudul Munteniei și al Olteniei. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul și centrul țării, unde mai ales în a două parte a zilei se vor semnala ploi în general slabe cantitativ. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zonele de creastă, unde va depăși 80...90 km/h, dar local și la cote mai reduse și în rest, în general cu viteze de 40...50 km/h.

În București, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. 4...5 grade dimineața și 18...19 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei, când la rafală se vor putea depăși 40...45 km/h.

Vremea in weekend. Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme caldă în continuare însă cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse şi posibil descărcări electrice, mai ales seară, în Maramureş, local în Crişana, izolat în Transilvania şi în nordul Banatului. Vântul va avea intensificări în vest, iar la amiază vor fi 20 grade la Timișoara, 16 în Baia Mare, 17 la Cluj, 21 în Alba I ulia și 14 la Miercurea Ciuc.

Și în sud, vreme în general frumoasă și deosebit de caldă cu maxime peste 20 de grade în aproape toată zona, până la 24 de grade la Giurgiu și Călărași.

Vremea in weekend. În Dobrogea, tot cald și frumos, dar și vânt. 19 grade la amiază la Tulcea și 16 la Constanța.

În Moldova, cald, soare dar și ceva înnorări în nordul regiunii, poate și câțiva stropi de ploaie și vânt cu unele intensificări. Maximele termice ale zilei, 19 grade la Suceava, 20 la Iași, 21 în Bacău, 23 la Focșani și 21 la Galați.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea in weekend