MENIU

Cum va fi vremea în weekend. Anunţ important!

Vremea in weekend

Vremea în weekend. Află cum va fi vremea vineri, sâmbătă şi duminică.

Vremea în weekend. Vineri, vremea va fi frumoasă şi caldă. Temperaturile maxime, mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în jumătatea de nord a țării, se vor situa între 23 de grade în sudul litoralului și 31 de grade în nord-vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Dimineața va fi ceață local în Dobrogea, pe văi, în depresiuni și izolat în restul teritoriului.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Maxima la amiază, în jur de 28 de grade.

Vremea sâmbătă şi duminică

Vremea în weekend. Sâmbătă, în regiunile vestice și nord-vestice vremea se va răci astfel că valorile termice se vor apropia de cele normale la această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar după-amiaza și seara pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului care la rafală se vor depăși 50...60 km/h. În restul țării, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi variabil, iar fenomele de instabilitate atmosferică își vor face apariția către seară. Temperaturile maxime se vor situa între 18 grade la Oradea și 31 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu 13-14 grade dimineața în oraș și spre 11 grade în împrejurimi și o temperatură maximă de 30...31 de grade. În cursul zilei cerul va fi mai mult senin, norii și ploile vor veni noaptea.

Vremea în weekend. Duminică, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi apropiate sau ușor sub mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor situa între 16-17 în depresiunile din estul Transilvaniei și 26-27 de grade în Oltenia. Cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări la munte, local în regiunile estice și izolat în restul teritoriului.

În Bucureşti, vremea se va răci și va deveni normală din punct de vedere termic pentru această dată. 15-17 grade dimineața și în jur de 23 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cer mai mult senin și maxime termice ridicate, peste 25 de grade chiar şi în depresiuni, până la 30-31 de grade în nord-vest, la Oradea, Satu Mare și Baia Mare. Vînt cu unele intensificări în sudul Banatului. Dimineaţa ceaţă în zonele joase.

Şi în sud, zi de vară cu soare mult și maxime termice peste cele normale: 29 de grade la Drobeta, 28 la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Giurgiu, Buzău, 27 la Alexandria, Ploiești și 29 la Călărași.

În Dobrogea, soare aproape toată ziua, maxime termice confortabile de 28 de grade la Tulcea și 24 la Constanța dar și ceață dimineațaă.

În Moldova, aceeași vreme însorită şi plăcută sub aspect termic, cu maxime în general între 27 și 29 de grade. Dimineața, izolat pe vai, ceață.

 

Mai multe articole despre:
meteo vremea vremea in weekend