MENIU

Vremea în weekend: caniculă și furtuni. Unde va ploua

Vremea devine deosebit de caldă în acest weekend. Totuși, sâmbătă sunt șanse de ploaie în nord și centru, iar duminică și în sud.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se menţine deosebit de caldă, caniculară în orele amiezii în vestul și sudul țării și izolat în rest, conform REALITATEA TV.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, ușor mai ridicate până la 37...38 de grade în regiunile sud-vestice. Indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor în Crișana, Banat și Câmpia Română. Spre seară în vestul, nordul și centrul ţării, la deal și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce trecător pot avea și aspect de vijelie, iar izolat vor fi căderi de grindină.

În București, vremea va fi însorită dar caniculară în orele amiezii, când temperatura va ajunge la 35-36 de grade iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, în regiunile vestice și sudice, vremea se va menține deosebit de caldă, caniculară în orele amiezii când, disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, local mai ridicate până la 38 de grade în Banat și Oltenia (38 Timisoara si Drobeta). După-amiază în jumătatea nord-estică a țării și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

În Bucureşti, tot cald, 18-20 de grade dimineata si in jur de 34 de grade la amiaza. După amiaza vor fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo