MENIU

Vremea, ca un duș scoțian! Ce spune un meteorolog ANM despre zilele următoare VIDEO

Vremea, ca un duș scoțian ba cald, ba frig. Dacă weekendul trecut tremuram la aproape minus 10 grade, acest sfârșit de săptămână vine cu vreme caldă și însorită. Meteorologii anunță că maximele vor fi cu până la 30 de grade mai ridicate decât cele de sâmbăta trecută, iar trendul este unul ascendent. 

“Una caldă, una rece“ – aceasta pare a fi zicala ce descrie perfect oscilaţiile de temperatură din această perioadă. În urmă cu o săptămână temperaturile ne dădeau bătăi de cap, erau extrem de scăzute, în cea mai mare parte a țării ploua, iar pe alocuri a fost chiar ger. 


Astăzi însă pare că a fost, cu adevărat, prima zi de primăvară. Specialiștii susțin că vom avea maxime chiar și de 18 grade celsius. 

"Maximele pe care le așteptăm pentru sud sud vest cu 7-8 grade mai ridicate decat norma climatologica. În București 16 grade, sud extrem, 17-18 grade, mai ponderate temperaturile pentru nord, acolo norii prezenti persista pe parcursul zilei. În Maramures, Transilvania va ploua.
Așa că brusc gecile și-au făcut loc înapoi în dulap, iar vremea însorită a scos românii la plimbare în parcuri.", spune Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu la ANM.


Pe de altă parte medicii spun că diferențele bruște de temperatură sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului . 

 
Mai multe articole despre:
meteo vreme temperaturi