MENIU

Vine GERUL Bobotezei! Anunțul făcut de meteorologi

Vineri, vremea se va răci în toată ţara, astfel că valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată, iar dimineaţa pe arii restrânse va fi ger în Maramureş şi Transilvania.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi doar pe suprafeţe mici va ninge slab în vestul, nordul, centrul teritoriului, precum şi în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice şi la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Vremea în București

În Capitală, dimineața rece cu -3...-2 grade, mai scăzută, spre -5...-4 grade în zona preorăşenească. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai mică decât ieri, se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Vremea sâmbătă și duminică

Sâmbătă, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la această dată, chiar geroasă dimineața pe arii relativ extinse în nord, în centru, local în zona deluroasă și izolat în rest, iar noaptea pe suprafețe mici în depresiuni și în zona de deal a Olteniei și a Munteniei. Temperaturile maxime, negative în vestul, centrul şi nordul ţării până spre -8 grade în depresiuni şi pozitive în restul ţării dar numai până la 1-2 grade cel mult. Cerul se va înnora treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în restul teritoriului. Temporar va ninge, mai ales seara, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va avea unele intensificări la munte, mai ales în zona înaltă unde trecător va viscoli ninsoarea, precum și în vestul teritoriului, dar la cote mai reduse.

În Capitală, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. -7…-6 grade dimineață în oraș și spre -9 în împrejurimi și 0…1 grad la amiază.

Duminică, vremea va fi în continuare rece, geroasă dimineața izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în dealurile sudice. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge în cea mai mare parte a țării. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crește unde va viscoli ninsoarea, iar la cote mai reduse și în vest, sud și est. Temperaturile maxime se vor încadra între -6…-5 grade în depresiuni și 4 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, temporar va ninge. Dimineața, -7…-5 grade și la amiază, în jur de 0 grade.

Mai multe articole despre:
meteo ger vremea