MENIU

Vin ploile! Anunţ de ultimă oră de la meteo

vremea

Sâmbătă, în Maramureş, Moldova, Transilvania şi la munte va ploua, iar în celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe spre seară.

Vântul se va intensifica temporar în cea mai mare parte a ţării, cu viteze la rafală în medie de 40...50 km/h şi peste 55...60 km/h, local în Moldova. Temperaturile maxime, în scădere în jumătatea de nord a ţării, se vor situa între 10...12 grade în nordul Moldovei şi 24...25 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în Bucureşti

În capitală, dimineața 8...10 grade. Pe parcursul zilei, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale perioadei, cu o maximă de 22...23 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorări şi vor fi condiţii de ploaie slabă spre seară, când şi vântul se va intensifica treptat.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi normală termic, schimbătoare ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi noaptea, când vor fi posibile ploi slabe, posibil şi sub formă de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat, în intensificare treptată în cursul nopţîi, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 - 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 21 de grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 şi 19 grade.

Vremea la munte

La munte vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar pe creste, izolat şi trecător, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica temporar, cu viteze la rafală de peste 55...60 km/h.

Vremea duminică şi luni

Duminică, temperaturile diurne, în scădere în regiunile sudice și de sud-est, dar în ușoară creștere în restul teritoriului, se vor situa ușor sub normalul acestei perioade. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 14 și 20 de grade. În jumătatea de sud a țării, vor fi înnorări, dar numai trecător și pe spații mici ploi slabe, în Dobrogea și în zona deluroasă și montană, mai ales a Olteniei. În jumătatea de nord, cerul va fi variabil. Vântul va mai avea intensificări în Câmpia Română și în Dobrogea, cu viteze mai mari în deltă și pe litoral, iar în celelalte zone va sufla slab și moderat.

În capitală, dimineaţa vor fi 9-10 grade dar la amiază, cel mult 18-19 grade. Cerul va avea înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Luni, cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile extracarpatice, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari în deltă și zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sud-vestul teritoriului.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea să plouă va fi mică. Dimineaţa, 8-10 grade și temperatura maximă va fi de 18...19 grade.

 

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo