MENIU

Veşti proaste de la METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

<p>Veşti proaste de la METEO</p>

Luni vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii aprilie în aproape toată țara, dar în special în regiunile vest și centru, însă veştile de la meteorologi nu sunt atât de bune pentru marţi şi miercuri.

Luni, temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 10...13 grade. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări după-amiaza în nordul Carpaților Orientali, unde vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în sud-vest, în special în zona montană. Pe litoral, în primele ore ale dimineții va fi ceață.

Vremea în Bucureşti

În capitală, dmineaţa 4...6 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 1...2 grade. Pe parcusrul zilei, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil cu o maximă de 20-21 de grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice tot vreme deosebit de caldă, o zi de vară mai degraba decât de primavară, cu maxime de 25 de grade în tot vestul ţării şi izolat şi în centru, cu maxime de 19-20 de grade şi în depresiuni unde valorile normale sunt în jur de 12 grade. Doar în nordul carpatilor orientali, după amiază, pot fi câteva averse şi descărcări electrice.

În sud, 20-21 de grade la amiază, cer variabil şi vint potolit peste zi cu tendinţă de intensificare spre seară în Oltenia.

Soare şi în Dobrogea, dar dimineaţa pe litoral poate fi ceaţă. Maximele vor fi în continuare mai mici pe litoral, 12 grade la Constanţa, 17 grade la Tulcea.

Vreme însorită şi în Moldova şi caldă cu maxime de 20-22 de grade în aproape toata regiunea, mai puţin în extremitatea sudică, 18 grade la Galaţi.

Vremea marţi şi miercuri

Marţi vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele de luni în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade pe litoral și 20-21 de grade în nord-vest.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse însoțite și de descărcări electrice în sudul și sud-vestul țării, precum și la munte și pe arii mai restrânse în rest. Izolat, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă pot depăși 15...20 l/mp. Pe litoral, în primele ore, vor fi condiții de ceață.

În capitală, vremea va deveni în general instabilă. Vor fi averse, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Dimineata, 6-8 grade si temperatura maximă, mai scăzută decât în zilele precedente, 15...16 grade.

Miercuri tot o vreme în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 11-12 grade pe litoral și 19 grade la Giurgiu.

Va ploua pe arii mai extinse în jumătatea de vest a țării și la munte și local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă pot fi însemnate. Pe creste, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări izolate.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe. 6-7 grade dimineaţa şi în jur de 17 grade la amiază.