MENIU

Veşti proaste de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Marţi, vremea va fi în general instabilă, dar se va menţine caldă pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de luni în majoritatea regiunilor. În estul, sud-estul, centrul, nordul ţării şi la munte va ploua pe arii extinse. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, mai ales în Moldova şi în estul Transilvaniei, 30...35 l/mp. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi ploile locale, mai ales în prima parte a zilei. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite, pe arii restrânse, de descărcări electrice. La munte, în special la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea unele intensificări în sud, în est, la munte şi pe spaţii mici în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, marţi dimineaţa în jur de 7 grade. Pe parcusrul zilei, temporar vor fi averse şi posibil descărcări electrice (se vor acumula 5...8 l/mp). Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza şi în timpul averselor (rafale de până la 45...50 km/h). Maxima va fi în jurul valorii de 14 grade.

Vremea miercuri şi joi

Miercuri, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, local în centrul, sudul, estul ţării şi izolat în restul teritoriului. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări local, mai ales în est, în sud şi la munte.

În Capitală, 5...6 grade dimineaţa şi 15-16 grade la amiază. După-amiază vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Joi, vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar local va ploua slab, mai ales în jumătatea de est a teritoriului. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei şi în regiunile sudice şi sud-estice.

În Bucureşti, 3-5 grade dimineaţa şi în jur de 15 grade la amiază. Trecător în cursul zilei va ploua slab. 

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice vreme închisă cu ploi la şes şi precipitatii mixte la munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, mai ales în estul Transilvaniei, 30...35 l/mp. La amiază, valori termice mari pentru această dată: 16 grade la Timişoara, 15 la Oradea, 14 la Baia Mare, 12 la Cluj, 13 la Sibiu şi 6 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, tot vreme închisă şi cu averse si descărcări electrice la câmpie şi precipitaţii mixte la munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, izolat 30 l/mp. Maximele, cu până la 7-8 grade peste cele normale: 17 la Drobeta şi Giurgiu, 16 la Craiova şi Alexandria, 12 la Ploieşti si 10 grade la Buzău.

În Dobrogea, cer noros şi ploi, dar cald cu 12 grade maxima la Tulcea şi 13 la Constanţa.

În Moldova vreme fără soare şi cu ploi cu caracter de aversă, pe ici pe colo şi descărcări electrice şi cantităţi local peste 15-20 l/mp, izolat peste 30 l/mp. Maximele, mai mici decât ieri: 6 grade la Suceava, 7 la Iaşi şi în Bacău, 9 la Focşani si 10 la Galaţi.