MENIU

Veşti extrem de proaste de la meteo: Cum va fi vremea luni şi marţi

Vremea: Luni, vremea se va menține instabilă în cea mai mare parte a țării, pe arii extinse cu averse, ce vor mai avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice.

Vremea luni. Cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 20 de grade la Miercurea Ciuc şi 28 de grade la Oradea.

În Bucureșți, luni, vremea se va menține răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse ce mai pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineață, 16-18 grade și temperatura maximă, în jurul valorii de 24 de grade.

Vremea marţi. Marți, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durtată ale vântului în regiunile din sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat, ploile vor avea caracter torențial, vor mai fi posibile cantități de apă însemnate și se mențîn condițiile de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni și 28-29 de grade în Cîmpia de Vest (Oradea 29)

În Bucureșți marți, tot vreme în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Dimineață, 15-17 grade și la amiază, 25...26 de grade.

Vremea duminică

Până duminică seară, la ora 21:00, avem în vigoare o avertizare meteo cod galben, ce vizează aproape toată țară: zonele de deal și de munte, Oltenia, Transilvania, local Muntenia, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată (averse, descărcări electrice, vânt intens ce poate lua și aspect de vijelie, grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi însemnate de precipitații -25...30 l/mp şi pe arii restrânse chiar 50...70 l/mp- motiv pentru care și hidrologii au emis deja două avertizări, cod galben și portocaliu.

Aşadar, vreme instabilă în cea mai mare parte din ţarã, cu intensitate mai mare în regiunile sudice, centrale, deluroase şi montane. Astfel, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã de 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, iar în Oltenia, Transilvania şi în Muntenia, pe arii restrânse peste 50 l/mp. Temperaturile maxime, în general sub cele caracteristice acestei date, se vor situa între 19 şi 29 de grade. Presiunea atmosferică va creşte uşor, mai notabil în vest decât în celelalte regiuni ale ţãrii, dar chiar și așa rămâne tot subnormal.

Și Bucureștiul este cuprins în avertizarea meteorologică, drept urmare, instabilitatea atmosferică s-a instalat și aici -innorãri temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ, însoţite de descãrcãri electrice şi de intensificãri ale vântului. Temperatura maximã scade în aceste condiții, astfel că la amiază ne oprim la cel mult 26 de grade Celisus -o valoare mai scãzutã decât cea normalã pentru aceastã datã.

La munte, deasemnea, vreme instabilă -înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice, vânt intens, izolat grindinã. În urmă averselor căzute în timp scurt, sau prin cumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã de 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, iar punctiform peste 50 l/mp. Valorile termice se vor situa în general sub cele normale ale datei.

La mare, se face rãcoare şi în partea a două a zilei, instabilitatea va ajunge și aici, astfel că vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Maximele, între 25 şi 27 de grade, minimele, între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22... 24 de grade.

Mai multe articole despre:
meteo vremea