MENIU

Veste bună pentru cei care şi-au programat vacanţa la începutul toamnei. Septembrie vine cu temperaturi extrem de ridicate

Sursa foto: Arhivă

Meteorologii anunță că în luna septembrie se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate, dar ideale pentru un concediu târziu. Specialiștii spun că vom avea parte de vreme frumoasă până spre octombrie.

Temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale, de peste 25 de grade Celsius la umbra, în majoritatea regiunilor, iar 25 de grade reprezintă pragul unei zile de vară. În plus, prima săptămână a lunii septembrie se anunţă şi destul de secetoasă.

În schimb, în a doua săptămână se vor înregistra averse, în cea mai mare parte a teritoriului. Estimările actuale ale meteorologilor indică faptul că vor fi cantităţi mai mari de apă în majoritatea regiunilor, iar temperaturile se vor menţine foarte plăcute.

În cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, meteorologii avertizează că vremea se va răcori, temperaturile ajungând frecvent la valori de 23 - 25 de grade Celsius în sud-vestul ţării, iar în rest vor fi apropiate de 20 de grade.

Ploile se anunţă din nou destul de numeroase, ceea ce este o veste foarte bună pentru agricultură.