MENIU

Tornadă la Galați și fenonene meteo extreme în mai multe județe. Armata, chemată în ajutor

Inundaţiile au făcut ravagii în multe judeţe din ţară. În Alba, apa a năvălit în peste 400 de case. 40 de mașini au fost distruse de viituri și câțiva oameni au fost evacuați. Armata a fost chemată în ajutor. Apele au făcut ravagii și la Vaideeni, în Vâlcea, iar în Galaţi a fost filmat un fenomen meteo extrem, o tornadă.

În total, 28 de localități din 14 județe au fost afectate de vremea extremă.

În județul Galaţi, în localitatea Cuca, furtuna a avut aspect de tornadă.

A fost potop și în județul Alba. Mai multe pârâuri s-au umflat și au năvălit pe drumuri și în casele oamenilor. În Cricău și Bucerdea Vinoasă, zeci de mașini au fost luat de ape și distruse în totalitate. Zece oameni nu au mai reușit să iasă din case. Intraseră în panică: apa avea un metru și jumătate înăuntru. Pompierii le-au sărit în ajutor.

Câteva ore de ploaie torenţială au fost de ajuns pentru ca apele să se reverse şi în judeţul Vâlcea. Zeci de gospodării au fost inundate de o viitură, la Vaideeni.

Ploile torențiale au făcut ravagii şi în județul Vrancea, unde mii de locuinţe au rămas fără energie electrică. La Câmpineanca, viitura le-a înghițit drumul și le-a lăsat oamenilor tone de gunoaie în curți.

În comuna arădeană Frumușeni a plouat atât de mult încât canalul care colectează apa nu a mai făcut față. În unele case apa a ajuns la aproape jumătate de metru.

În județul Cluj, la Rogojel, a plouat cu grindină. Gheața a distrus grădinile oamenilor. 

Mai multe articole despre:
Galaţi meteo vreme ploi tornadă