MENIU

Surpriza totală de la meteorologi. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

<p>Vremea schimbătoare</p>

Este cu adevărat săptămâna babelor, iar vremea se schimbă de la o zi la alta, anunţă meteorologii Realitatea TV.

Dacă luni suntem încă sub influenţa unor mase de aer cald şi departe de sistemele noroase majore, de marţi, în urma traversării ţării de către un front atmosferic nord-atlantic, masa de aer se schimbă cu una mai rece.

Meteorologii aşteaptă precipitaţii solide chiar şi la şes. Miercuri, o zi de pauză înaintea unei alte schimbări ce vine de această dată din Mediterana, astfel că joi avem parte de precipitaţii şi vânt în toată ţara.

De vineri răcirea vremii se accentuează. În aceste condiţii temperatura scade sub norme, iar precipitaţiile continuă sa fie prezente în special vineri şi sâmbătă.

Vremea luni, 2 martie

Vremea se menţine şi astăzi mult mai caldă decât ar fi normal la început de martie, astfel că maximele pornesc de la 8 grade şi se opresc la 18 grade. Cerul va fi parţial noros şi izolat vor fi posibile ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi mixte. Vântul se va intensifica temporar, în special în vestul şi în sud-estul ţării, unde local rafalele vor depăşi 50 km/h.

BUCUREŞTI

Vreme caldă şi în Bucureşti. Norii se răresc, vântul nu va trece de moderat, iar termometrele vor indica la amiază în jur de 15 grade.

MUNTE

Vreme caldă pentru începutul lunii martie şi la munte. Vor fi 8 grade la Predeal, 7 la Stâna de Vale, 6 la Sinaia şi Păltiniş, 4 la Semenic şi minus 1 grad pe Vârful Toaca.

În timpul zilei, cerul va fi parţial noros şi doar izolat vor fi posibile precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Seara însă, norii avanseaza din vest, cuprind toate zonele, şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Izolat se vor cumula peste 15...20 l/mp, iar vântul se va intensifica temporar, depâşind local la rafală 50 km/h.

Stratul de zăpadă măsoară 202 cm la Bălea Lac, 75 pe Vârful Omu, 72 la Buşteni, 68 la Sinaia, 36 cm la Straja şi 28 la Păltiniş.

REGIUNI

Tot vreme deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, cu maxime de la 8 grade în depresiuni şi până la 15...16 grade la Timişoara şi Alba iulia. Nu e mult soare astăzi, dar nici ploi, poate doar izolat în vest. Vântul se intensifică însă şi vremea se schimbă noaptea.

În sud ceaţă dimineaţa şi cer patial noros peste zi, dar fără ploi. Va fi mai cald decât ieri: 17 grade la Drobeta Turnu Severin, 15 la Craiova şi Alexandria, 14 la Ploieşti, 16 la Călăraşi şi 18 la Giurgiu.

În Dobrogea izolat poate să plouă slab, dar este loc şi pentru soare. Maximele zilei sunt mai mari decât ieri: 13 grade la Tulcea şi 11 la Constanţa.

În Moldova cerul va fi parţial noros şi doar izolat poate să plouă slab. Se mai încălzeşte şi aici, iar la amiază maximele trec de 10 grade şi se opresc la 15 în Bacău.


VREMEA PE 2 ZILE

Marţi, deşi temperatura scade în vest, în nord şi în centru, tot va fi cald pentru această dată, cu precădere în sud şi sud-est unde. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 5...6 grade în depresiuni şi 16 grade, la Giurgiu şi Călăraşi.

În nordul şi în centrul tarii vor fi înnorări şi local vor mai fi precipitaţii, în general slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar Dobrogea dimineaţa va ploua izolat. Vântul va sufla putere în toate zonele, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, iar la munte va sufla tare.

Dimineaţa de miercuri va fi rece, însă normală pentru această dată. Maximele însă, vor fi cuprinse între 6 grade la Miercurea Ciuc şi 12 grade în mai multe localităţi din ţară.

Aspectul vremii va fi în general frumos: cer variabil dar, de la prânz se va înnora treptat, dinspre sud-vest, ploile urmând să vină li ele noaptea. Vântul va avea intensificări trecătoare la munte.

Şi în Bucureşti miercuri va fi cald, cu 11 grade la amiază, iar cerul se va înnora din a doua parte a zilei. Dimineaţa va fi rece însă, cu 1, cel mult 2 grade.

Mai multe articole despre:
meteo meteorologi vremea